7.8 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Koninklijke onderscheiding voor zes brandweerlieden uit Midden-Delfland

- Advertentie-

Zes brandweermannen van Midden-Delfland kregen zaterdag 12 december een Koninklijke onderscheiding opgespeld. De mannen zetten zich al meer dan twintig jaar in voor de brandweer in de 3 dorpen die Midden-Delfland telt.

Michel Voogt, Cock Kuipers, Dennis Ammerlaan, Maarten van Dijk, Johan Oosthoek en Marcel Groot werden allemaal, namens de koning, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Midden-Delfland heeft drie kazernes. Cock Kuipers is de oudgediende van het stel en heeft inmiddels 40 dienstjaren bij de brandweer achter de rug. Bij dezelfde kazerne in Den Hoorn is Michel Voogt 24 jaar vrijwillig brandweerman. Johan Oosthoek, Marcel Groot en Maarten van Dijk zetten zich vanuit de kazerne van Schipluiden al respectievelijk 21, 22 en 23 jaar in voor de brandweer. Dennis Ammerlaan is 26 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Maasland. Reden voor burgemeester Arnoud Rodenburg om hen in een toespraak te bedanken voor hun jarenlange inzet en maatschappelijke betrokkenheid in Midden-Delfland en omstreken.

Het opspelden van de versierselen verliep dit keer anders dan anders vanwege de coronamaatregelen. De brandweerlieden kregen de lintjes, op aparte tijdstippen per ploeg, opgespeld door hun familieleden. De burgemeester sprak over indrukwekkende uitrukken uit de afgelopen jaren.

 

Foto’s: Gemeente Midden-Delfland
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-