13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Koninklijke onderscheiding voor twee Maaslandse brandweermannen

- Advertentie-

Vrijdagavond 25 september hebben twee Maaslandse brandweermannen een koninklijke onderscheiding gekregen. Edwin van Adrichem en Wim Korpel kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld en werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Beide brandweermannen zitten al jaren bij de Maaslandse brandweer. Edwin van Adrichem is al ruim 26 jaar brandweerman in Maasland. Wim Korpel al bijna dertig jaar. Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland was er om de twee brandweermannen in het zonnetje te zetten. Dennis Ammerlaan, die ook al 26 jaar lang brandweerman is, heeft ook deze onderscheiding verdiend. Helaas kon hij gisteravond niet aanwezig zijn, hij krijgt de onderscheiding op een later moment.

Bindingsavond
De twee brandweermannen kregen hun onderscheiding tijdens de ‘bindingsavond’ van brandweer Maasland. Tijdens een show van een goochelaar werd de brandweer van Maasland opgeroepen voor een stormschade melding op de Kluisweer in Maasland.

Aldaar was een kleine boom omgevallen en deels op de weg gekomen. De brandweer heeft de boom van de weg gehaald. Even later werd de brandweer van Maasland opnieuw opgeroepen. De brandweer moest met de slagkracht naar Den Haag om de brandweer daar te assisteren bij de vele stormschade meldingen.

Stormschademelding op de Kluisweer in Maasland:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-