7.8 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Komende twee weekenden grote verkeersdrukte verwacht in Maassluis vanwege afsluiting Beneluxtunnel

- Advertentie-

De komende twee weekenden wordt er grote verkeersdrukte verwacht in Maassluis, vanwege de afsluiting van de Beneluxtunnel. Burgemeester Gregor Rensen roept daarom mensen op om de komende twee weekenden Maassluis te vermijden.

Komende twee weekenden wordt de Beneluxtunnel afgesloten in de richting van Hoogvliet. Daarom wordt er verwacht dat veel mensen de veerboot bij Maassluis zullen pakken richting Rozenburg. Vorige week was de tunnel in de andere richting afgesloten, toen ontstonden er kilometers file bij Rozenburg en stonden mensen uren vast.

De gemeente adviseert dit weekend niet de veerboot te pakken, maar gebruik te maken van de omleidingsroute via Rotterdam, over de A20, A16 en A15. Er wordt verwacht dat Maassluis vast zal komen te staan, met name de Laan 1940-1945. “Als je niet in Maassluis moet zijn, kom dan niet naar Maassluis”, roept de burgemeester op.

Naar verwachting begint de drukte aan het begin van de middag. “Het advies is om de navigatie overdag uit te zetten”, zo meldt de gemeente. “Voor de avond is dat niet nodig en zorgt de navigatie dat bezoekers niet bij de veerpont uitkomen. Tekstkarren op de snelweg gaan aangeven dat de veerpont na 19.00 uur niet meer vaart (einde dienstregeling).”

In Maassluis wordt een tekstkar ingezet op de Laan 1940-1945, net voorbij de benzinepomp. Tussen de eerste en tweede rotonde, bij het Havenplein, Zuiddijk en kruispunt Prinses Julianalaan komen zaterdag en zondag borden en verkeersregelaars te staan.

Ook op andere plekken in Maassluis worden informatieve borden geplaatst, zoals op de Westlandseweg. Er kunnen aanvullende maatregelen komen, bijvoorbeeld bij de Fenacoliuslaan. In dat geval kunnen bewoners en bedrijven wel gewoon hun huis of bedrijf blijven bereiken. De hulpdiensten zijn op de hoogte en hebben een alternatieve route.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-