17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Justitie looft 50.000 euro uit voor gouden tip die leidt naar opdrachtgever achter explosies loodgieter

- Advertentie-

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 50.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van de reeks explosies gericht tegen de veelbesproken loodgieter Ron van Uffelen en zijn familieleden in Vlaardingen. Eerst waren voertuigen het doelwit, later ook woningen en een bedrijfspand.

De loodgieter is al een jaar lang doelwit van explosies. Niet alleen hij is het doelwit, eind maart vond er bij de woning van zijn schoonzus en neefjes ook een explosie plaats, waardoor er een grote brand ontstond en er drie personen naar het ziekenhuis moesten. Zijn neefje lag zelfs twee dagen op de intensive care. Ook die explosie was gericht aan de loodgieter.

Afgelopen week ging er opnieuw een explosief af bij de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan.  “Dit roept een groot gevoel van onveiligheid op en heeft een enorme impact, niet alleen op het slachtoffer en zijn familie, maar op de hele buurt. De explosies moeten daarom stoppen”, aldus het OM.

Politie en justitie werken hard om verdachten van de explosies aan te houden en te vervolgen en om nieuwe incidenten te voorkomen. “Met opsporingsmiddelen, analyses, surveillances, maximaal gebruik van cameratoezicht en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen lukte het de politie meerdere keren gelukt een explosie te voorkomen. En er zijn meerdere aanhoudingen verricht en uitvoerders veroordeeld.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De woning aan de Gretha Hofstralaan is door de gemeente al langere tijd bestuurlijk gesloten en daarmee onbewoond en de wijk is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, dat betekent dat de politie iedereen in de straten rondom de woningen mag fouilleren.

Sinds de start van de explosies wordt er door de politie onophoudelijk onderzoek gedaan naar de reeks aanslagen en de achtergronden. Om te achterhalen wie de opdrachtgever van de reeks explosies is, looft het Openbaar Ministerie een beloning van €50.000,- voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever.

Heeft u informatie over de opdrachtgever dan kunt u deze delen via de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-