16.3 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Juni 2021: criminaliteit flink gedaald en politie sneller ter plaatse bij spoedmeldingen in Maassluis

- Advertentie-

In juni 2021 zijn er in Maassluis 86 misdrijven geregistreerd bij de politie, dat blijkt uit cijfers van de politie. Het is een fikse daling vergeleken met de voorgaande maanden.

Misdrijven
De volgende misdrijven in Maassluis werden geregistreerd bij de politie in juni 2021: woninginbraak (7x), inbraak bij bedrijf (1x), diefstal uit motorvoertuig (1x), diefstal van motorvoertuig (1x), diefstal van brom-, snor-, fietsen (7x), zakkenrollerij (1x), bedreiging (9x), mishandeling (2x), vermogensdelicten (chantage/ heling/ afpersing) (11x), vernieling (8x), cybercrime (3x), winkeldiefstal (2x), gezondheid en/of welzijn dieren slecht (1x), lokaalvredebreuk (1x), rijden onder invloed (1x), rijden met valse kentekenplaten of joyriding (1x), horizontale fraude (14x) en verkeersongeval met letsel of doorrijden na ongeval (12x).

Het kan zijn dat er enkele misdrijven die in juni in Maassluis zijn gepleegd ontbreken in dit overzicht. Dat komt omdat sommige misdrijven alleen op jaarbasis worden weergeven, denk hierbij aan zedenmisdrijven. Daarnaast worden kleine overtredingen niet meegeteld zoals foutparkeren, te hard rijden enz.

Overlast
Er kwamen in juni 2021 72 overlastmeldingen binnen bij de politie in Maassluis. Vergeleken met de voorgaande maanden steeg de overlast wel. Een oorzaak hiervan kan zijn de versoepelingen van de coronamaatregelen. Hierdoor worden er meer feestjes gegeven waar mensen geluidsoverlast van kunnen ervaren.

De overlastmeldingen waren: overlast door verward persoon (24x), geluidsoverlast (22x), openbare dronkenschap (2x), overlast door drugs of alcohol (8x), overlast zwervers (1x) en overlast jeugd (15x).

Aanrijtijden
De politie ontving in juni 41 spoedmeldingen in Maassluis. Bij spoedmeldingen is er sprake van (levens)gevaar of een heterdaad situatie.

De politie was bij 35 van deze meldingen binnen de landelijk gestelde 15 minuten ter plaatse. Dat is 85,4%. In mei was de politie bij 73,6% van de spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-