10 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Jongeren mishandelen man die seksdate dacht te hebben met 13-jarig meisje in Maassluis

- Advertentie-

De 25-jarige Joël van de P. uit Leiden dacht op Valentijnsdag (14 februari) vorig jaar een seksdate te hebben met een 13-jarig meisje in Maassluis, maar dat liep volledig uit de hand. De Leidenaar trof namelijk een groepje jongens van zo’n 16 jaar oud, die hem mishandelden en overdroegen aan de politie. Donderdag stond de Leidenaar voor de rechter.

De Leidenaar chatte al maanden via Snapchat met het meisje. Hij maakt een afspraak met haar om elkaar te ontmoeten bij Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. Bij die afspraak wilde hij seksuele handelingen verrichten bij het meisje. Toen hij bij de Koningshoek aankwam, zag hij naast het meisje ook een groepje van vier jongens. “Ik dacht dit gaat helemaal mis”, vertelt hij aan de rechtbank over dat moment.

De jongens tackelen de man. Vervolgens wordt hij geschopt, geslagen, bespuugd en wordt er gedreigd zijn geslachtsdeel af te snijden. De politie wordt al snel ingeschakeld. Toegesnelde agenten horen het verhaal aan en besluiten P. aan te houden, waarna hij enkele dagen in de cel verblijft.

Aan de rechtbank vertelt P. dat hij zich aangetrokken voelt tot kleine slanken vrouwen met kleine borsten. “Jonge meisjes hebben vaker zo’n lichaam. Ik wilde daar graag iets mee, ook al wist ik dat het illegaal was.”

Behandeling

Na het incident is de Leidenaar behandeld bij zowel de Reclassering als bij een centrum voor forensische geestelijke gezondheidszorg. Tegen de rechtbank zegt P. daarvan te hebben geleerd. Uit het psychologische onderzoekt blijkt dat P. een afwijkende seksuele voorkeur heeft voor pre-puberale meisjes.

De advocaat van P. en het rapport stellen dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Justitie eist een taakstraf van 180 uur en voorwaardelijk een maand cel met een proeftijd van twee jaar. Met als voorwaarden onder meer dat hij geen contact opneemt met het 13-jarige meisje en contact met andere minderjarigen vermijdt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-