17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Jongen in legerkleding met nepgeweer leidt tot commotie, blijkt 11-jarige jongetje

- Advertentie-

Een jongen verkleed in legerkleding met een nepgeweer heeft donderdagavond voor een grote inzet van politie gezorgd in Vlaardingen. Agenten trokken hun vuurwapen en hielden die gericht op de jongen, omdat het niet duidelijk was of het geweer echt was.

Agenten kregen een melding dat er iemand met legerkleding aan, een bivakmuts op en met een geweer door het Oranjepark bij ’t Hof liep in Vlaardingen. “Op zo’n melding zetten we groot in”, vertelt de politiewoordvoerster. Agenten met kogelwerende vesten aan zagen al snel de jongen lopen. Bij het park was het donker, waardoor de jongen niet goed te zien was. Hierop trokken agenten hun vuurwapen en werd de jongen onder schot gehouden.

De jongen moest op zijn buik gaan liggen. Daarna kon de jongen gecontroleerd worden door de agenten. Het geweer dat hij in bezit had, bleek nep te zijn. Het ging om een 11-jarige jongen die zich had verkleed als militair om buiten te gaan spelen. “Hij zal wel geschrokken zijn”, zegt de politiewoordvoerster.

Dit soort meldingen neemt de politie altijd serieus, vertelt de woordvoerster. Er is na het incident een gesprek gevoerd met de jongen en zijn moeder.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-