18.4 C
Maassluis
woensdag, juli 24, 2024

Jongen (17) aangehouden in onderzoek naar explosiegolf Vlaardingen

- Advertentie-

In het onderzoek naar de explosiereeks in Vlaardingen, is een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie bij een woning aan de Gretha Hofstralaan op 12 december. Toen hij werd aangehouden bleek hij in het bijzijn van een 16-jarige Rotterdammer. Omdat hij in bezit was van een vuurwapen is ook hij aangehouden.

Lees ook: Tientallen rechercheurs doen volop onderzoek naar explosiegolf Vlaardingen: ‘Het houdt niet op’

Kort na de aanslag op 12 december werd al een 26-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Vrijdag besloot de rechter-commissaris dat hij veertien dagen langer vast blijft zitten. Intensief onderzoek leidde naar de 17-jarige jongen die vrijdagavond werd aangehouden. Op het moment van zijn aanhouding was hij in gezelschap van de 16-jarige Rotterdammer. Bij zijn fouillering werd een vuurwapen aangetroffen en om die reden is hij aangehouden. Of hij ook bij de explosies betrokken is, wordt onderzocht.

“Het onderzoek naar de explosies en wie betrokken zijn bij de uitvoering en vooral naar opdrachtgevers gaat onverminderd door”, aldus de politie.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-