21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Jongen (17) aangehouden in Frankrijk voor schietpartij in Vlaardingen-Westwijk

- Advertentie-

In Frankrijk is donderdag een 17-jarige jongen aangehouden voor de schietpartij van afgelopen zaterdag op zondagnacht aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Er zijn inmiddels vier verdachten aangehouden voor deze schietpartij. De toestand van het 29-jarige slachtoffer is nog altijd kritiek.

De politie doet met zo’n 20 rechercheurs groot onderzoek naar de schietpartij. Na intensief onderzoek konden de rechercheurs de identiteit van een verdachte vaststellen. “Er waren sterke vermoedens  dat de verdachte mogelijk in Frankrijk was. Nauwe samenwerking met de Franse politie leidde donderdag tot de aanhouding van 17-jarige verdachte in Frankrijk”, aldus de politie.

Nederland zal de Franse autoriteiten om zijn overlevering verzoeken, zodat het strafrechtelijk onderzoek en de vervolging verder in Nederland kan plaatsvinden.

Drugs
Afgelopen zondag, op de dag van de schietpartij, hielden agenten al drie verdachten aan. Zij worden verdacht van het aanwezig hebben van verdovende middelen. Uit onderzoek bleek dat de woning tegenover de woning van het slachtoffer betrokkenheid leek te hebben bij de schietpartij. Daar werd tijdens een doorzoeking onder andere een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De rechter-commissaris heeft bepaald dat de drie eerder aangehouden verdachten 14 dagen langer vast blijven zitten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-