18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Jeugddetentie en taakstraf voor jongen (15) met groot kapmes in Maassluis

- Advertentie-

De rechtbank in Rotterdam heeft een 15-jarige jongen uit Maassluis veroordeeld tot 68 dagen jeugddetentie (cel) en 100 uur taakstraf na verschillende incidenten zoals verboden wapenbezit en bedreiging in Maassluis. Daarnaast is de jongen 52 dagen cel voorwaardelijk opgelegd, die hij moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat.

De jongen werd op dinsdagavond 21 februari dit jaar aangehouden na een achtervolging bij metrostation Maassluis-centrum. De jongen, die destijds 15 jaar oud was, had een groot kapmes op zak. Hij werd na een achtervolging door een agent en twee journalisten van 112Maasmedia naar de grond gewerkt. De jongen pleegde verzet, maar al snel waren er meer agenten bij om de jongen onder controle te brengen.

Achtervolging

Die desbetreffende avond stonden agenten na afloop van een aanrijding voor metrostation Maassluis-centrum de verdere afhandeling te bespreken. De wijkagent rook een wietlucht van het metrostation komen en besloot samen met een andere agent een kijkje te gaan nemen.

Op het moment dat de agenten richting een jongen op het perron lopen, gaat hij er direct vandoor. Hij rent weg en springt het metrospoor op. Agenten renden er direct achteraan via het perron. Even verderop werd de jongen alsnog naar de grond gewerkt en aangehouden. Daarbij pleegde de jongen verzet.

Bekende

Het incident met het mes is niet de enige keer geweest dat de jongen met de politie in aanraking kwam. De jongen stond namelijk ook voor de rechter vanwege diverse andere feiten. Het Openbaar Ministerie (OM) kan aangezien het een minderjarige betreft, geen verdere toelichting geven om wat voor incidenten het gaat.

De rechtbank legt de jongen een celstraf van 68 dagen op, maar die heeft hij al uitgezet in voorarrest. De jongen is daarom vrijgekomen. Wel moet hij een taakstraf van 100 uur uitvoeren. Daarnaast heeft hij 52 dagen cel voorwaardelijk opgelegd gekregen, dat moet ervoor zorgen dat hij niet opnieuw de fout in gaat.

Foto’s bij de aanhouding van de jongen:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-