13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Jayden (15) en vriendin (15) overvallen in Maassluis: ‘Ze dreigden een vriendin van mij te verkrachten en ze deden mij pijn met een taser’

- Advertentie-

Maandagmiddag 4 juli werd de 15-jarige Jayden beroofd in bijzijn van een 15-jarige vriendin bij metrostation Maassluis-centrum. Jayden deed zijn verhaal in het Algemeen Dagblad (AD), hierop krijgt de straatroof veel media aandacht. ‘We zijn al door verschillende landelijke media gebeld’, vertelt zijn oom Jan van den Hoek aan 112Maasmedia.

Gewapende straatroof
Het is maandagmiddag 4 juli, rond 12.30 uur loopt de 15-jarige Jayden met een vriendin bij metrostation Maassluis-centrum. Jayden en een vriendin willen wat te drinken kopen bij een winkeltje aldaar. Lopend naar het winkeltje werd Jayden en een vriendin een steegje ingetrokken door 4 jongens. Het gaat om 3 jongens uit Delft van 15, 15 en 17 jaar oud en een jongen uit Nootdorp van 16 jaar oud. Volgens personen die bij de overval betrokken waren, gaat het om allochtone jongeren.

Één van de jongens drukte de taser in de zij van Jayden, dat deed hem veel pijn. Een tweede jongen dwingt Jayden zijn spullen in te leveren. Jayden moest zijn telefoon en oortjes aan de verdachten geven, om hem te dwingen werd zijn keel dichtgeknepen. Vervolgens werd Jayden gedwongen om het wachtwoord van zijn telefoon te geven, een derde jongen typte het wachtwoord in op de telefoon.

De overvallers zeiden tegen een 15-jarige vriendin van Jayden dat ze haar zouden verkrachten als ze iets tegen iemand zou zeggen. Ook Jayden werd bedreigd: ‘We schieten je kankermoeder neer als je naar de politie gaat’, zeiden de overvallers tegen de 15-jarige jongen. Ook zeiden de overvallers dat ze weten waar Jayden woont. Jayden is na deze overval bang om over straat te gaan in Maassluis, ook slaapt hij heel slecht.

We schieten je kankermoeder neer als je naar de politie gaat

Omstanders die het zien gebeuren bellen direct 112. De meldkamer stuurt meerdere politiewagens op de melding af. Ondertussen gaan de overvallers er vandoor via de metro. De overvallers stappen op de metro richting Vlaardingen. De meldkamer stuurt direct politiewagens naar metrostation Vlaardingen-west. Door de goede en snelle inzet van de politie konden er vier verdachten, allemaal minderjarig, worden aangehouden. Het gaat om 3 jongens uit Delft van 15, 15 en 17 jaar oud en een jongen uit Nootdorp van 16 jaar oud.

Gemeenteraad
De oom van Jayden, Jan van den Hoek, laat aan 112Maasmedia weten dat hij camera’s wilt hebben bij de metrostations in Maassluis. Van den Hoek is de raadslid van Forum voor Maassluis (FvM), hij heeft een zetel in de gemeenteraad. ‘Die camera’s moeten daar gewoon komen’, zegt Van den Hoek. ‘Het is niet de eerste keer dat er wat gebeurd bij een metrostation, zeker niet bij metrostation Maassluis-centrum’.

‘De criminaliteit hier wordt steeds erger. We hebben meer blauw op straat nodig, één politiewagen voor de meldingen in heel Maassluis is niet voldoende’, vertelt Jan aan 112Maasmedia. Van den Hoek zal binnenkort in de gemeenteraad het onderwerp aan het licht brengen.

Ook andere raadsleden van de gemeenteraad reageren op het verhaal van Jayden. Zo reageert Jurre van de Merwe van Leefbaar Maessluys met: ‘Triest dat zo’n Nederlandse jongen in z’n eigen stad door multicultureel straattuig wordt geterroriseerd.’

De aanhoudingen na de beroving in Maassluis> Foto: Ingezonden
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-