17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Jack de Vries (55) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Maassluis

- Advertentie-

De gemeenteraad van Maassluis heeft Jack de Vries (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester. De 55-jarige De Vries heeft ruime ervaring in de landelijke politiek als voorlichter, campagneleider en als staatsecretaris van Defensie. Ervaring in de lokale politiek heeft hij opgedaan als raadslid in Leiderdorp en als lid van de stadsdeelraad in Amsterdam.

Momenteel is hij directielid en strategisch adviseur bij een communicatieadviesbureau. De gemeenteraad heeft de voordracht woensdagavond bekendgemaakt in een openbare vergadering.

Op de vacature voor burgemeester in Maassluis reageerden 22 sollicitanten. Volgens Dick Snoeck, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is De Vries de meest geschikte kandidaat: “Maassluis zoekt een enthousiaste, authentieke en dienstbare burgemeester die betrokken is bij de inwoners van Maassluis. De Vries past in dit plaatje. Hij heeft en geeft veel energie, is communicatief zeer vaardig en inspirerend en heeft de vertrouwenscommissie het vertrouwen gegeven dat hij de verbinding kan maken met de inwoners van Maassluis.”

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Die draagt vervolgens de kandidaat voor bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als de minister de voordracht overneemt volgt de benoeming door de Koning. De Vries wordt naar verwachting 5 juni 2024 in Maassluis geïnstalleerd.

Stemming

Voorafgaand aan de bekendmaking stemde de gemeenteraad van Maassluis over wie degene wordt die voorgedragen wordt om burgemeester van Maassluis te worden. Leefbaar Maessluys en Forum voor Maassluis waren niet bij deze stemming aanwezig. Volgens de twee partijen is de manier hoe een burgemeester wordt aangesteld niet democratisch, aangezien inwoners daarin geen stem hebben.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-