7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Jaarwisseling: vuurwerk naar brandweer gegooid in Vlaardingen en explosie bij schoolgebouw in Maassluis

- Advertentie-

In Maassluis zijn tijdens de jaarwisseling meerdere vernielingen gepleegd. Ook was de brandweer druk met vele buitenbranden. Ondanks de incidenten is de jaarwisseling in Maassluis beheersbaar verlopen. In Vlaardingen had de brandweer het ook druk met branden, met name veel autobranden. Zo werden er in Vlaardingen-Westwijk in een tijdsbestek van 20 minuten wel drie voertuigen in brand gestoken.

Bij Kindcentrum De Westhoek in Maassluis ging zwaar vuurwerk af bij de gevel van het pand. Hierdoor raakten twee ruiten zwaar beschadigd. Bij aankomst van de politie waren de daders al gevlogen. Tijdens de aanwezigheid van de politie, werd er in de directe omgeving met zwaar vuurwerk gegooid. Volgens een politiewoordvoerder ging het hier om een groep jongeren die irritant aanwezig was. Er is niemand aangehouden.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Ook moesten de ruiten van meerdere bushokjes in Maassluis het ontgelden. Twee ruiten van twee bushokjes bij metrostation Maassluis-West werden opgeblazen met vuurwerk. Ook op de Dr. Jan Schoutenlaan werd een bushokje vernield.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

De brandweer van Maassluis had het druk met container- en buitenbranden. De brandweer reed vrijwel van melding naar melding. Bij alle branden betrof het een kleine brand die snel onder controle was. In het Van Beethovenpark en het Vrijheidspark in Maassluis werd meerdere keren vuur aangestoken. In het Van Beethovenpark werd vervolgens zelf zwaar illegaal vuurwerk in het vuur gegooid, dat zorgde voor een explosie waardoor er vuur rondvloog.

De brandweer is onder andere ook bezig geweest met branden aan de Jacob van Heemskercklaan, Sparrendal, Wagenstraat, Mimosastraat, Burg. Rippingstraat, Dr. Jan Schoutenlaan, Onderling, Verreweg, Eiland, Van Beethovenlaan en verschillende andere straten.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Ondanks de branden en vernielingen is de jaarwisseling in Maassluis beheersbaar verlopen. Grote incidenten bleven uit. De gemeente zal komende tijd de schade in kaart brengen en kijken wat de kosten zijn.

In Vlaardingen hadden politie en brandweer ook een drukke jaarwisseling. Aldaar waren vele brandstichtingen en ook diverse vernielingen. In Vlaardingen waren er opvallend veel autobranden. In Vlaardingen-Westwijk werden zelfs binnen 20 minuten wel drie auto’s in brand gestoken.

In de Huijgensstraat in Vlaardingen kwam een melding binnen dat er rook uit het schoolgebouw zou komen. Ter plaatse bleek er op het schoolplein brand te zijn. De brandweer heeft de brand geblust. Tijdens het blussen werd er vuurwerk gegooid naar de brandweer. Brandweerlieden konden doorgaan met blussen, niemand raakte gewond.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-