13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Inklimmer komt tussen vrachtwagen en schip terecht en overlijdt in Hoek van Holland

- Advertentie-

Vrijdagavond rond 18:45 uur is een man overleden bij een noodlottig ongeval op het terrein van een ferryterminal aan de Slachthuisweg in Hoek van Holland. De man was onbevoegd op het terrein van de terminal en hield zich vast aan een vrachtwagen. De man kwam bij het oprijden van het schip op een verkeerde plek terecht. Eerste hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Vrijdagavond kreeg de politie melding van een reanimatie aan de Slachthuisweg in Hoek van Holland. De man kwam fataal terecht tussen de vrachtwagen en het schip. De politie onderzoekt het tragische incident. De forensische opsporing heeft sporen veilig gesteld om dit onderzoek te helpen.

De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man. Een tweede persoon die ook onbevoegd op een andere trailer zat, is aangehouden en gehoord over de toedracht.

Inklimmers
Sommige regio’s in Nederland hebben veel te maken met inklimmers en assenhangers. Dit zijn verstekelingen die in of onder een oplegger illegaal naar het buitenland willen reizen. Vaak krijgen zij hulp van derden. Er is dan sprake van mensensmokkel. Vanuit Rotterdam wordt er regelmatig getracht om aan boord te komen op een schip richting het Verenigd Koninkrijk. De politie werkt nauw samen met de Koninklijke Marechaussee om deze mensen te beschermen van deze levensgevaarlijke onderneming.

Hoe voorkom je inklimmers in je vrachtwagen?

Tips om inklimmers te voorkomen:

  • Vergrendel de laadruimte na het laden met een slot, zegel of ander sluitingsmechanisme.
  • Zorg voor een degelijke TIR Lijn en sluit deze af op correcte wijze.
  • Check de palletbox.
  • Parkeer de vrachtwagen op een publieke (bij voorkeur beveiligde) goed verlichte parkeerplaats zodat deze vanaf afstand zichtbaar is.
  • Parkeer samen met andere collega’s zodat iedereen een oogje in het zeil kan houden.
  • Controleer na iedere stop zorgvuldig de buitenkant van de vrachtwagen op beschadigingen, voornamelijk het zeil, de TIR lijn, verzegelingen en de palletbox.
  • Let extra op als je met de vrachtauto stil staat bij drukke kruisingen nabij Ferryterminals.
  • Waarschuw de politie en je collega’s in geval van verdachte situaties.
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-