8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Indringende verhalen van slachtoffers van mensenhandel te lezen bij pop-uptentoonstelling in Maassluis

- Advertentie-

30 portretten en confronterende verhalen van slachtoffers van mensenhandel zijn te zien bij de pop-uptentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’ bij de Koningshoek in Maassluis.

Samen met CoMensha (Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel) organiseert de gemeente Maassluis van 17 augustus tot 6 september de pop-uptentoonstelling ‘Open Je Ogen voor mensenhandel’. Indringende portretten van slachtoffers van mensenhandel vestigen de aandacht op dit vaak nog onzichtbare probleem. De tentoonstelling is buiten te zien aan de oostzijde van Winkelcentrum De Koningshoek en is gratis te bezichtigen.

De pop-uptentoonstelling bestaat uit 30 portretten en verhalen van slachtoffers. De portretten zijn in opdracht van CoMensha en in samenwerking met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans. ”De foto’s brengen de ernst en de diversiteit van mensenhandel in Nederland in beeld. Want mensenhandel vindt pal onder onze ogen plaats”, aldus de gemeente Maassluis.

Vele vormen van mensenhandel
Mensenhandel kent vele gezichten en vele verschijningsvormen. Het meisje dat door haar zogenaamde vriendje wordt gechanteerd om seks met andere mannen te hebben en slachtoffer wordt van seksuele uitbuiting. Het jongetje dat wordt aangezet om in een supermarkt iets te stelen en ten prooi valt aan criminele uitbuiting. Of mensen uit het buitenland die te maken hebben met arbeidsuitbuiting en onder erbarmelijke omstandigheden te veel onbetaalde uren moeten werken.

Het gaat over meisjes en jongens, vrouwen en mannen die onder vaak mensonterende omstandigheden worden gedwongen te werken. Soms zelf vlak onder onze neus in de straat waar we wonen. Het gaat om mensen die onder dwang dingen moeten doen, waarvoor ze in vrijheid nooit zouden kiezen.

Vermoeden van mensenhandel?
Wanneer u vermoedt dat er in uw omgeving sprake is van dwang of uitbuiting, kunt u dit melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Meer weten over mensenhandel? Kijk op www.comensha.nl.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-