Den HoornSchipluiden

Inbraak bij bedrijfspand: achtervolging eindigt in natuurgebied Lotsweg in Den Hoorn

In de nacht van zondag 6 op maandag 7 juni heeft er omstreeks 04:30 een inbraak plaatsgevonden aan de Dorpsstraat in Schipluiden. Bij het bedrijf AgriXpert werd volgens getuigen buitgemaakt uit de kluis.

Agenten zagen niet veel later een motorscooter met hoge snelheid voorbijrijden, de agenten gaven de motorscooter een stopteken. De bestuurder van de motorscooter ging er niet veel later met hoge snelheid vandoor. De achtervolging kwam uiteindelijk ten einde in een natuurgebied tussen de Veenakkerweg en de Lotsweg in Den Hoorn. Hier crashte de motorscooter waarna tenminste een persoon vluchtte.

Direct werd de omgeving van het natuurgebied hermetisch afgesloten, aan de zoekactie naar de verdachte namen onder andere politiehonden en een politiehelikopter deel.  Agenten droegen ter plaatse kogelwerende vesten omdat niet bekend was of de verdachte(n) in het bezit waren van wapens.

Zover bekend zijn er ondanks de grote zoekactie geen aanhoudingen verricht. De motorscooter is door de politie in beslag genomen, om sporen te bewaren zijn de handvaten afgeplakt met bewijs zakken. Agenten hebben bij het bedrijf de aangifte opgenomen.

Foto’s & tekst: District8

 

Lees ook:

More in:Den Hoorn

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *