9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

In september (ruim) 117 misdrijven gepleegd in Maassluis

- Advertentie-

In september zijn er 117 misdrijven gepleegd in Maassluis, dat blijkt uit cijfers van de politie. Sinds mei 2020 zit het aantal misdrijven in Maassluis ruim boven de honderd per maand. In werkelijkheid ligt het aantal misdrijven (vermoedelijk) hoger. Dat komt omdat mensen niet altijd aangifte of melding doen bij de politie na een misdrijf.

De misdrijven die in september gepleegd zijn in Maassluis: Diefstal/inbraak box/garage/schuur (1x), diefstal uit/vanaf motorvoertuigen (10x), diefstal van motorvoertuigen (10x), diefstal van brom-, snor-, fietsen (16x), diefstal af/uit/van ov. voertuigen (4x), ongevallen (weg) (17x), bedreiging (8x), mishandeling (6x), straatroof (1x), overige vermogensdelicten (5x), vernieling cq. zaakbeschadiging (13x), winkeldiefstal (4x), drugshandel (1x), onder invloed (weg) (3x), aantasting openbare orde (1x) en horizontale fraude (21x).

De werkdruk bij de politie neemt toe, ook komt de politie in Maassluis personeel te kort. De politie heeft 24/7 minimaal één wagen rondrijden voor Maassluis, omdat de politie personeel te kort komt is deze wagen soms niet alleen voor Maassluis maar ook voor de meldingen in Hoek van Holland. Als deze wagen bij een incident in Maassluis of een andere plaats is ingezet kan het zijn dat er geen politie is in Maassluis. Hierdoor staan sommige (spoed) meldingen lang in de wacht, in september dit jaar moest een Maassluizer ruim een half uur op de politie wachten na het bellen van 112. De politie doet hun best om bij elke melding snel ter plaatse te komen.

Later deze maand komen de cijfers van de geregistreerde misdrijven in oktober (afgelopen maand). De cijfers van oktober zullen vermoedelijk ook rond de honderd misdrijven zitten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-