9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

In oktober ruim 127 misdrijven gepleegd in Maassluis

- Advertentie-

In oktober zijn er 127 misdrijven gepleegd in Maassluis, dat blijkt uit criminaliteitscijfers van de politie. Sinds mei 2020 zit het aantal misdrijven in Maassluis ruim boven de honderd per maand. In werkelijkheid ligt het aantal misdrijven (vermoedelijk) hoger. Dat komt omdat mensen niet altijd aangifte of melding doen bij de politie na een misdrijf.

De misdrijven die in september gepleegd zijn in Maassluis: moord/ doodslag (1x), wapenhandel (4x), mishandeling (10x), bedreiging (8x), straatroof (1x), openlijk geweld persoon (1x), vernieling cq. zaakbeschadiging (9x), diefstal/inbraak woning (2x), diefstal/inbraak box/garage/schuur (2x), diefstal uit/vanaf motorvoertuigen (3x), diefstal van motorvoertuigen (5x), diefstal van brom-, snor-, fietsen (15x), diefstal af/uit/van ov. voertuigen (4x), ongevallen (weg) (8x), overige vermogensdelicten (13x), diefstal/inbraak bedrijven enz. (2x), winkeldiefstal (4x), leefbaarheid (overig) (1x), onder invloed (weg) (5x), aantasting openbare orde (1x) en horizontale fraude (26x).

Uit de cijfers blijkt dat Wilgenrijk, Steendijkpolder-Noord (omgeving Molenwijk), Bomendal en Het Balkon de wijken/buurten met de minste misdrijven van Maassluis zijn. Het aantal misdrijven die in deze wijken gepleegd werden: Wilgerijk 1 misdrijf, Steendijkpolder-Noord 4 misdrijven, Bomendal 2 misdrijven en Het Balkon 4 misdrijven. De wijken met de meeste misdrijven zijn: Taanschuurpolder, Dijkpolder, Vertobuurt, Sluispolder en Kapelpolder. Het aantal misdrijven welke werden gepleegd in deze wijken: Dijkpolder 28 misdrijven, Vertobuurt 20 misdrijven, Sluispolder 24 misdrijven en Kapelpolder 38 misdrijven.
De overige wijken/ buurten hebben vrijwel hetzelfde aantal misdrijven.

Overlast
De politie heeft in oktober ook tientallen overlastmeldingen ontvangen. In totaal kwamen er 44 meldingen binnen bij de politie van overlast. De meldingen die binnenkwamen waren: melding overlast jeugd (16x), overlast i.v.m. alcohol/ drugs (6x), overlast zwervers (2x), openbare dronkenschap (1x) en Geluidshinder overig (geluidsoverlast) (19x). Het aantal vuurwerkoverlast meldingen zijn niet bekend.

Aanrijtijd spoedmeldingen
De politie was in de maand oktober bij 73,3% van de spoedmeldingen (prio1) in Maassluis binnen 15 minuten ter plaatse. Ook was de politie door drukte soms later bij spoedmeldingen: 11 keer binnen 15 en 30 minuten ter plaatse en 1 keer binnen 30 en 45 minuten ter plaatse.

De politie doet hun best om bij elke melding in Maassluis snel ter plaatse te komen. De politie heeft 24/7 minimaal één wagen rondrijden voor Maassluis, omdat de politie personeel te kort komt is deze wagen soms niet alleen voor Maassluis maar ook voor de meldingen in Hoek van Holland. Als deze wagen bij een incident in Maassluis of een andere plaats is ingezet kan het zijn dat er geen politie is in Maassluis. Hierdoor kunnen sommige meldingen in de wacht staan. Mocht er een spoedmelding komen waar echt direct politie nodig is komt de politie uit omliggende plaatsen.

Burgemeester Edo Haan gaat met de teamchef van Politie Waterweg bespreken of er extra politie nodig is in Maassluis, ook gaat er besproken worden welke maatregelen er nog genomen kunnen worden. Dat liet de woordvoerder van de gemeente Maassluis desgevraagd weten in oktober.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-