17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Illegale Irakees steekt uit het niets met mes in gezicht van jongeman in Vlaardingen: 2 jaar cel

- Advertentie-

Een 40-jarige man uit Irak is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor het (uit het niets) steken met een mes in het gezicht van een jongeman in Vlaardingen. De man uit Irak verbleef illegaal in Nederland en had in de rechtbank geen enkel respect voor het slachtoffer. De steekpartij vond plaats op 26 februari dit jaar in Vlaardingen.

Steekpartij
Uit rechtbankstukken blijkt dat de verdachte op zaterdag 26 februari uit het niets met een groot mes (23cm) een stekende beweging maakte richting het gezicht van het slachtoffer. Het slachtoffer werd geraakt met als gevolg een diepe snede vanaf het jukbeen tot achter zijn oor. De spieren van de wang van het slachtoffer waren zichtbaar en het kraakbeen van zijn oor was volledig doorsneden.

Na de steekpartij werd direct 112 gebeld. Op aanwijzing van meerdere getuigen kunnen agenten kort na de steekpartij de illegale Irakees aanhouden. In de jaszak van de man treffen agenten een mes aan, het mes zit onder het bloed. Uit DNA-onderzoek blijkt het bloed van het slachtoffer te zijn. De aangehouden man bleek onder invloed van alcohol. Het slachtoffer verklaart bovendien dat de aangehouden man degene is die hem in het gezicht heeft gestoken.

De verdachte heeft blijk gegeven geen respect te hebben voor de wetten die hier te lande gelden, terwijl hij illegaal in Nederland verblijft

Geen respect
Uit de door de advocaat van het slachtoffer voorgelezen slachtofferverklaring blijkt dat het slachtoffer nog altijd gevolgen van de steekpartij ondervindt. De rechtbank vindt het zeer kwalijk dat de verdachte op deze slachtofferverklaring reageerde met “dat is zijn probleem” en daarmee geen enkel berouw heeft getoond. ‘De verdachte heeft blijk gegeven geen respect te hebben voor de wetten die hier te lande gelden, terwijl hij illegaal in Nederland verblijft’, aldus de rechtbank.

Veroordeling
De rechtbank in Rotterdam legt de man uit Irak een gevangenisstraf op van 24 maanden (2 jaar). Ook moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van €2240,- euro en 91 cent.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-