17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Illegale ‘Cobra 6’ afgestoken in Maasland, maar ontploft niet: explosievenspecialist ingezet

- Advertentie-

Een afgestoken ‘Cobra 6’ die niet is ontploft heeft de politie maandagavond langere tijd beziggehouden op de Hofsingel in Maasland. Het stuk illegaal vuurwerk kwam niet tot ontploffing, maar de kans was aanwezig dat het vuurwerk alsnog zou kunnen ontploffen.

Het illegale vuurwerk zou al eerder zijn aangestoken en in de berm zijn gegooid op de hoek van de Hofsingel met de Burgemeester Groot Enzerinksingel. Het vuurwerk kwam echter niet tot ontploffing en bleef in de berm liggen. Een passant trof het vuurwerk aan en schakelde de politie in.

Het lont van het vuurwerkstuk was wel weggebrand. Mede daardoor was het voor agenten een te groot risico om het illegale vuurwerkstuk met blote handen op te pakken en mee te nemen in de politieauto. Na overleg is er een explosievenspecialist van het Team Explosieven Verkenning (TEV) aan te pas gekomen om het vuurwerk op een veilige manier te vervoeren.

De politie adviseert om nooit zomaar (illegaal) vuurwerk op te ruimen dat op straat ligt. “Schakel daar de politie voor in, wij zorgen ervoor dat het op een veilige manier weggehaald wordt.”

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-