17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Hoogwerker na lange tijd weer terug bij brandweerkazerne Maassluis

- Advertentie-

De hoogwerker van brandweerkazerne Maassluis is na lange tijd weer teruggekeerd in Maassluis. De hoogwerker stond sinds juli 2022 op brandweerkazerne Slotlaan in Capelle aan den IJssel.

Op kazerne Slotlaan in Capelle aan den IJssel staat altijd een hoogwerker paraat. Op vrijdagavond 29 juli 2022 werd de hoogwerker van kazerne Slotlaan opgeroepen voor een gebouwbrand. Onderweg naar de brand kantelde het redvoertuig en raakte het voertuig zwaar beschadigd. Twee brandweermannen in het voertuig raakten daarbij gewond.

Om ervoor te zorgen dat de verdeling van hoogwerkers in de regio goed bleef, ging de hoogwerker van kazerne Maassluis naar kazerne Slotlaan. Bij incidenten in Maassluis waar een hoogwerker nodig was, kwam de hoogwerker van kazerne Schiedam.

”De regio Zuid Holland Zuid heeft voor de post Oud-Beijerland een nieuwe autoladder aangeschaft. De vrijkomende hoogwerker van Oud-Beijerland is door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) aangekocht. Deze zal in Hellevoetsluis worden gestationeerd, de hoogwerker van Hellevoetsluis gaat daarna naar Capelle aan den IJssel en de hoogwerker van Maassluis komt daarna weer naar Maassluis.” Zo vertelde de woordvoerder van de VRR eerder aan 112Maasmedia.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-