11.6 C
Maassluis
zaterdag, maart 2, 2024

Hoogwater in Maassluis: waterstand van 2 meter boven NAP verwacht

- Advertentie-

In verband met de verwachte weersomstandigheden wordt er hoogwater in Maassluis verwacht. Op donderdag 19 november 2020 wordt omstreeks 17.50 uur bij de buitenhaven in Maassluis een waterstand van 2,0 meter boven NAP verwacht. Dit is een schatting.

Verwachte gevolgen
Vanaf 1,85 meter boven NAP (omstreeks 17.00 uur) begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade onder te stromen.

Wat doet de gemeente?
De gemeente Maassluis sluit de loswal af om te voorkomen dat mensen hun voertuig op de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade parkeren. U kunt de loswal nog wel verlaten. Via het SMS­-systeem informeert de gemeente de contactpersoon en de bewoners van ’t Hoofd én de bedrijven aan de Burgemeester de Jonghkade en de Govert van Wijnkade. De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die er al geparkeerd staan.

Wat kunt u zelf doen?
U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het  verplaatsen van uw auto naar een hoger gelegen terrein. Parkeer uw voertuig in ieder geval niet op de loswal bij de Burgemeester de Jonghkade of op de Govert van Wijnkade langs de waterkant.

Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

Koning Willem-Alexanderboulevard
Door hekgolven van voorbij varende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-