21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Hoogwater in Maassluis: 2,05 meter boven NAP verwacht

- Advertentie-

In verband met de voorspelde weersomstandigheden wordt er in Maassluis hoogwater verwacht. Op dinsdagochtend 27 september 2022 wordt omstreeks 04.45 uur bij de buitenhaven in Maassluis een waterstand van 2,05 meter boven NAP verwacht. Dit is een schatting.

Verwachte gevolgen
Vanaf 1,80 meter boven NAP (omstreeks 04.00 uur) begint de loswal aan de Burgemeester De Jonghkade onder te lopen.

Wat doet de gemeente?
De gemeente sluit de loswal met een slagboom af om te voorkomen dat voertuigen op de loswal aan de Burgemeester De Jonghkade worden geparkeerd. U kunt de loswal nog wel verlaten door de slagboom zelf te openen (en weer te sluiten). De politie waarschuwt zo nodig eigenaren van voertuigen die geparkeerd staan.

Wat kunt u zelf doen?
U bent zelf verantwoordelijk voor het treffen van maatregelen om schade aan uw eigendommen te voorkomen. Denk aan het verplaatsen van uw auto naar een hoger gelegen terrein. Parkeer uw voertuig in ieder geval niet op de loswal bij de Burgemeester De Jonghkade.

Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoogwater wordt verwacht, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders. Auto’s die blijven staan als de kade onderloopt, worden niet weggesleept en komen deels onder water te staan. Parkeren in buitendijks gebied is altijd voor eigen risico.

Koning Willem-Alexanderboulevard
Door hekgolven van voorbijvarende schepen kan water over delen van de Koning Willem-Alexanderboulevard stromen (de boulevard langs de Het Scheur).

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-