21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Hoogstraat in Maassluis heeft aandacht van politie na incidenten; burgemeester geïrriteerd na opmerking over afkomst van daders

- Advertentie-

De Hoogstraat in Maassluis heeft de aandacht van de politie nadat er diverse incidenten hebben plaatsgevonden, zo maakt de burgemeester van Maassluis dinsdagavond bekend in de gemeenteraad van Maassluis.

Afgelopen zaterdag heeft er op de Wip nabij de Hoogstraat opnieuw een geweldsincident plaatsgevonden, werd dinsdagavond vertelt in de gemeenteraad. Aad Solleveld van Maassluis Belang gaf in de gemeenteraad aan afgelopen zaterdag getuige te zijn geweest van het geweldsincident. ‘De politie arriveerde al vrij snel’, vertelt Solleveld in de gemeenteraad.

Leefbaar Maessluys ging bij een betrokkene langs. Gary Bouwer van Leefbaar Maessluys zegt in de gemeenteraad: ”Het gaat bij alle drie de incidenten om dezelfde personen. De onderzoeken van de eerste twee incidenten zijn stilgelegd wegens gebrek aan bewijs. Dat wekt natuurlijke frustratie op, ook bij het slachtoffer. Het is natuurlijk te triest voor woorden dat je als Nederlander op je eigen grondgebied, en notabene in je eigen stad door dit straattuig wordt geïntimideerd, bespuugd en mishandeld.”

Het is natuurlijk te triest voor woorden dat je als Nederlander op je eigen grondgebied, en notabene in je eigen stad door dit straattuig wordt geïntimideerd, bespuugd en mishandeld

Aandacht van politie
‘De Hoogstraat heeft de aandacht van de politie. Ook wordt de locatie actief meegenomen in de surveillance, alle collega’s binnen de politie zijn op de hoogte van de situatie en reageren daar waar nodig op meldingen. Over het incident van afgelopen zaterdag kunnen geen mededelingen worden gedaan, het gaat om een lopende zaak’, aldus burgemeester Haan in de gemeenteraad.

‘De politie heeft contact met het slachtoffer. Ik heb hem zelf ook gesproken voor de zomer. Er zijn afspraken gemaakt over de overlastproblemen die hij ervaart’, vertelt burgemeester Haan.

Burgemeester geïrriteerd
Door de uitspraken van Gary Bouwer van Leefbaar Maessluys raakte de burgemeester geïrriteerd. Bouwer noemde de geweldpleger straattuig en zei dat het triest is dat een Nederlander op zijn eigen grond wordt belaagd door dit straattuig.

”Ik wil eigenlijk toch wel iets duidelijk maken, Je hebt het over Nederlander op eigen grond? Dat klonk niet lekker zal ik maar zeggen. De politie heeft mij vanmiddag verteld dat het gaat om een vermoedelijke dader, een Hollander: een kaaskop zal ik maar zeggen. Ik vind dat vervelend dat ik dat hier moet zeggen. Naar aanleiding van vragen met een ondertoon die ik niet prettig vind”, aldus de burgemeester op een geïrriteerde toon in de gemeenteraad.

Gary Bouwer reageert daarop: ”De foto’s van de daders zijn bekend. Het is overduidelijk geen kaaskop en ja dat het niet lekker valt, dat verbaast mij niet. Bij Leefbaar Maessluys noemen wij de beestjes gewoon bij de naam. Het is straattuig, het straattuig waar deze meneer al heel lang last van heeft. Het is wel typisch natuurlijk dat het telkens gaat om dezelfde mensen met dezelfde kenmerken. Als we dat niet erkennen, dan kunnen we daar ook geen beleid op maken. Dat is problematisch in heel Nederland, maar ook in Maassluis.”

PvdA Maassluis
PvdA-raadslid Iris Vrolijks reageerde hier ook op met: ‘Het is fijn dat Leefbaar Maessluys de ‘beestjes bij de naam noemt’, zoals ze dat zeggen. Maar in Maassluis praten we wel altijd nog met elkaar met een bepaalde vorm van respect. Om nou politiek gewin te gaan maken van een situatie waar wij allen de details niet van kennen, dat vind ik toch wel erg kwalijk.’

Straattuig
‘Het gaat om straattuig en daar hebben wij geen respect voor’, zegt Gary Bouwer van Leefbaar Maessluys. ‘Nou heb je het woord 5x gebruikt. Ik begrijp u wil zich profileren in dit opzicht. Ik vind dit geen verrijking voor deze raad’, aldus de burgemeester. ‘Straattuig is ook geen verrijking’, reageert Gary Bouwer van Leefbaar Maessluys.

Mobiele camera
Leefbaar Maessluys-raadslid Gary Bouwer stelde de vraag of de geweldsincidenten in de Hoogstraat aan de voorwaarden voldoen om een mobiele camera te plaatsen. De burgemeester geeft aan dat het verzoek tot het plaatsen van een mobiele camera vanuit de politie moet komen. Dat is tot dusver nog niet gebeurd.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-