Foto: Archief
Maassluis

High Impact Crimes (HIC) in Maassluis gedaald: 234 misdaden met grote impact

De High Impact Crimes in Maassluis zijn in 2020 gedaald. High Impact Crimes (HIC) zijn misdrijven die een hoge impact hebben op slachtoffer en/of omgeving. Voorbeelden van High Impact Crimes zijn overvallen, straatroof, geweldsmisdrijven en woninginbraken.

In Maassluis hebben 234 High Impact Crimes plaatsgevonden in 2020. Dit is een daling in vergelijking met 2019. In 2019 werden er 247 High Impact Crimes gepleegd. De impact van HIC-delicten is groot. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor de directe omgeving. Het veiligheidsgevoel in de maatschappij kan door High Impact Crimes worden aangetast.

‘Reguliere’ misdrijven
Er is wel een kleine stijging te zien in het totale aantal misdrijven in Maassluis. In januari t/m november 2020 (december nog onbekend) registreerde de politie 1156 misdrijven en aangiftes.  Het werkelijke aantal gepleegde misdrijven of gevallen van overlast kan hoger zijn dan de politie registreert. De reden daarvoor is dat niet iedereen aangifte doet als hij of zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Ook worden niet alle misdrijven of gevallen van overlast bij de politie gemeld. Aldus de politie.

Met deze misdrijven is het zeker niet onveilig in Maassluis. Vergeleken met andere woonplaatsen is het veiligheidsbeeld in Maassluis niet anders.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *