Maassluis

Het piept en kraakt bij de politie in Maassluis: ‘Soms twee noodhulpwagens voor 117.870 inwoners’

Het piept en kraakt bij politie basisteam Waterweg. Het basisteam gaat over de plaatsen Maassluis, Vlaardingen en Hoek van Holland. Het basisteam heeft met regelmaat onvoldoende personeel om iedere woonplaats van een noodhulpwagen te voorzien. Een noodhulpwagen is een wagen die ter plaatse gaat bij de 112 en 0900-8844 meldingen.

Door het tekort aan dienders gaat de noodhulpwagen van Hoek van Holland met enige regelmaat buiten dienst. De noodhulp van Maassluis dekt dan ook de meldingen van Hoek van Holland. ”We proberen zo veel mogelijk alle drie de noodhulpwagens in dienst te houden. Alleen is daar soms te weinig personeel voor”, aldus de politie aan 112Maasmedia.

In Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland wonen bij elkaar ongeveer 117.870 inwoners. Bij het wegvallen van de noodhulpwagen van Hoek van Holland blijven er twee noodhulpeenheden over voor een gebied van 117.870 inwoners.

Bij het wegvallen van de noodhulpwagen van Hoek van Holland blijven er twee noodhulpeenheden over voor een gebied van 117.870 inwoners

Meldingen
De noodhulpwagens van basisteam Waterweg handelen dagelijks meldingen af in Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland. Het basisteam beschikt standaard over drie noodhulpwagens. Iedere woonplaats krijgt een wagen toegewezen.

Als er een tekort is aan personeel dan wordt er een wagen buiten dienst gehaald en blijven er twee noodhulpwagens over. Als er meer politiewagens nodig zijn bij een melding of als er meer meldingen dan beschikbare wagens zijn, dan komt er politie uit Schiedam of Rotterdam.

Als de noodhulpwagens van basisteam Waterweg al ergens zijn ingezet en er een nieuwe spoedmelding valt. Dan gaat daar direct politie heen, wel moet de politie van een ander basisteam komen. Hierdoor kan het langer duren voordat er politie ter plaatse is.

Politie ter plaatse bij een spoedmelding in Maassluis

De meldingen die niet spoedeisend zijn (de prio- 2 en -3 meldingen) kunnen in de wacht worden gezet. ”Het zal per situatie bekeken worden of er direct politie op af gaat. Dat hangt af van de ernst van de melding en de hoeveelheid wagens er op dat moment beschikbaar zijn. Mensen die met spoed politie nodig hebben, zullen ook direct hulp krijgen. Die meldingen worden niet in de wacht gezet”, aldus de politie aan 112Maasmedia.

Mensen die met spoed politie nodig hebben, zullen ook direct hulp krijgen

De politie kan met de lage capaciteit vooralsnog iedere inwoner voorzien van de basis politiezorg. Wel moeten er soms prioriteiten gesteld worden als er meer incidenten zijn dan de beschikbare capaciteit aankan. Uiteindelijk zal iedere inwoner de gewenste hulp van de politie krijgen.

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.