17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Herkenning gevraagd: wie zijn deze mannen die een explosie veroorzaken in Vlaardingen?

- Advertentie-

Op zaterdagavond 5 maart om ongeveer 21.19 uur vindt er een explosie plaats bij een voordeur van een woning aan de Hoflaan in Vlaardingen. De explosie en degene die de explosie veroorzaken, zijn te zien op camerabeelden.

Foto: Bureau Rijnmond

Via opsporingsprogramma Bureau Rijnmond vraagt de politie herkenning voor deze twee verdachten. De twee mannen lopen voorbij de woning in Vlaardingen. Een paar minuten later keren ze terug. Ze rommelen wat bij de voordeur en gaan ervandoor. Korte tijd later volgt er een explosie, waardoor de deur zwaar wordt beschadigd en er een gat in het trottoir wordt geslagen. Niemand van de bewoners raakt gewond.

Bekijk de beelden van de explosie en bewegende beelden hier:

Gesloten
De woning aan de Hoflaan in Vlaardingen is inmiddels door de burgemeester gesloten. De bewoners zijn namelijk opnieuw het slachtoffer van geweld. De eerste maal is in augustus 2021. Dan wordt de woning beschoten en de bewoners worden afgeperst. Tot nu toe heeft de politie geen verband gevonden tussen het incident in 2021 en dat van dit jaar.

De tweede aanslag is op zaterdagavond 5 maart om ongeveer 21.19 uur. Op camerabeelden is te zien dat het duo om circa 21.16 uur langs de woning wandelt. Enkele minuten later lopen ze via het Buizengat opnieuw naar het huis, waarna met zwaar vuurwerk de aanslag wordt gepleegd. De ene verdachte draagt een mondkapje. De andere niet, waardoor duidelijk wordt dat hij een snor en vermoedelijk een baardje draagt.

Weet u meer over de aanslag, heeft u iets gezien die avond of herkent u de verdachten? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-