17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Hennep, illegale slaapplaatsen en luxe horloges gevonden bij integrale controle in o.a. Maassluis

- Advertentie-

Verschillende overheidsinstanties hielden woensdag 9 maart een gerichte integrale controle bij een woning en vijf bedrijfspanden. Tijdens de controle zijn er verschillende misstanden geconstateerd. Zo is in een bedrijfspand hennep gevonden. Daarnaast zijn een aantal overtredingen vastgesteld op gebied van huisvesting en milieu. Ook zijn meerdere gegevensdragers, zoals computers en telefoons en vijf luxe horloges in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aan deze controle werkten de gemeenten Maassluis en Westland, politie-eenheid Den Haag en Rotterdam, de Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Omgevingsdienst Haaglanden, Milieudienst Rijnmond en Stedin mee, onder coördinatie van het RIEC Den Haag. Tijdens de actiedag zijn de overheidspartners ondersteund door defensie.

Gemeente Maassluis en gemeente Westland, politie en de Omgevingsdienst Haaglanden doen verder onderzoek. Hierbij worden bestuurlijke maatregelen en een strafrechtelijk onderzoek niet uitgesloten.

Eén overheid tegen ondermijnende criminaliteit
We spreken over ondermijnende criminaliteit als criminelen faciliteiten in de bovenwereld gebruiken om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat. Overheidspartners treden hierbij als één overheid op omdat we op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden. De politie heeft hierbij ook uw hulp nodig. Bij vermoedens van ondermijnende activiteiten in de buurt adviseert de politie u om direct te bellen met de met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-