13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Halt-straf voor 9 jongeren na vernieling van dixi en afsteken van vuurwerkbom in Maassluis

- Advertentie-

9 jongeren die gisteren een dixi hebben opgeblazen met vuurwerk en vervolgens een vuurwerkbom met brandstof afstaken in tunneltje in Maassluis, zijn door de politie gevonden en na een gesprek doorgestuurd naar bureau Halt.

Op de Lijsterlaan in Maassluis werd rond 14.40 uur een dixi opgeblazen met vuurwerk. ”De inhoud van de dixie zat op plaatsen wat niet de bedoeling was. Ook was de wc bril beschadigd en kon de dixie geen dienst meer doen, waarvoor hij was bedoeld. Een oplettende buurtbewoner had de groep weten vast te leggen op beeld en aan ons verstrekt”, aldus de politie op Facebook.

Even later, rond 15.25 uur, werd er in het tunneltje aan de Merellaan in Maassluis een vuurwerkbom afgestoken. Hier hadden jongeren zwaar vuurwerk vastgeplakt aan een fles terpentine. Politie en brandweer kwamen ter plaatse.

”Nadat ik een tijdje had gezocht naar de groep, zag ik op enig moment de groep jongens fietsen. Uiteindelijk wist ik 2 jongens staande te houden. We slaagden erin om de identiteiten van de overige jongens te achterhalen. 9 jongeren kregen een verwijzing naar bureau Halt en heb ik met elke jongen en diens ouders op het politiebureau een gesprek gevoerd”, aldus de wijkagent van Steendijkpolder in een bericht op Facebook.

Bureau Halt
De Halt-interventie is een buitenstrafrechtelijke aanpak voor jongeren van 12 tot 18 jaar die een licht strafbaar feit hebben gepleegd. Doordat de Halt-straf een buitenstrafrechtelijke aanpak is, krijgen de jongeren dus geen strafblad. De Halt-straf kan alleen opgelegd worden met instemming van de jeugdige en diens ouders.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-