16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Grote rookontwikkeling bij zeer grote brand in meerdere woningen in Maassluis

- Advertentie-

Woensdagochtend 5 juli is er een zeer grote brand uitgebroken in een woning aan de Lepelaarplantsoen in Maassluis, de brand sloeg al snel over naar naastgelegen woningen. Tijdens de brand stond er een harde wind, mogelijk heeft dat voor snelle uitbreiding van de brand gezorgd.

Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand, de vlammen sloegen aan de achterzijde van de woning uit het dak. Daarnaast stond de straat vol met rook. Er werd al snel opgeschaald door de brandweer. Uiteindelijk is er opgeschaald naar sein ‘zeer grote brand’ met GRIP1.

Brandweerkorpsen van Maassluis, Maasland, Maasdijk, Vlaardingen en andere brandweerkazernes kwamen met spoed ter plaatse om de brand te bestrijden. De politie kwam met veel wagens ter plaatse en is gestart met het ontruimen van woningen en het op afstand brengen van mensen.

Omstreeks 11.40 uur was de brand onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Vermoedelijk is de brand ontstaan tijdens werkzaamheden bij het dak. Bij de brand raakte niemand gewond. De brandweer is nog bezig met nablussen. De straat zal nog langere tijd afgesloten zijn.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-