6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Grote politie-achtervolging na diefstal personenauto in Maassluis

- Advertentie-

Op zondag 11 oktober omstreeks 23:15 uur hoorde de eigenaar van een personenauto, vanuit zijn woning in Maassluis, zijn eigen auto plotseling wegrijden. Hierop belde de eigenaar direct de politie. Door de politie werd direct een “bericht voor alle wagens” (BAW) verspreid.

Een eenheid van de politie Schiedam hield de Rijksweg A20 in de gaten ter hoogte van het knooppunt Kethelplein. Al snel zag deze eenheid dat de gestolen personenauto voorbij kwam rijden richting Rotterdam, waarop de achtervolging werd ingezet. De verdachte reed eerst via de Ketheltunnel naar Delft, maar reed daarna weer terug naar Rotterdam en vervolgens door naar Gouda. Daar keerde verdachte weer en op de “terugweg” richting Rotterdam werd verdachte, ter hoogte van Moordrecht, klemgereden en aangehouden.

De achtervolging leidde snelheden tot boven de 200 kilometer per uur. De aanhouding was het resultaat van een goede samenwerking tussen politie eenheden uit meerdere regio’s. De verdachte zal worden vervolgd voor diefstal en kreeg meerdere bekeuringen voor diverse gepleegde verkeersovertredingen. Ook is het rijbewijs ingevorderd. De eigenaar van de gestolen personenauto werd ingelicht.

Foto: Politie Schiedam
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-