13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Grote hoeveelheid drugs en ruim 8500 euro aan cash aangetroffen bij bedrijvencontrole in Vlaardingen

- Advertentie-

Tijdens een bedrijvencontrole die de gemeente Vlaardingen samen met de politie heeft gehouden, zijn drie personen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en witwassen. Onder andere een grote hoeveelheid verdovende middelen en ruim 8500 euro aan cash zijn in beslag genomen door de politie.

Boven het bedrijf dat werd gecontroleerd op industrieterrein Groot Vettenoord zat een leegstaande woning. De woning had wel alle uiterlijke kenmerken van bewoning, dus er was een vermoeden van zogenaamde spookbewoning. Bij de controle werden drie personen aangetroffen met de verdovende middelen en het geld. Ook werd er een kogelwerend vest gevonden. Een 25-jarige vrouw uit Vlaardingen een 22-jarige man uit Den Helder en een 28-jarige man uit Rijswijk zijn aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de verdachten en de aangetroffen goederen. Burgemeester Bert Wijbenga is voornemens om de woning te sluiten.

Aanpak ondermijning
Gemeente Vlaardingen trok bij deze controle op met de politie. De bestuurlijke aanpak is namelijk hét instrument om ondermijnende criminaliteit te frustreren en te belemmeren. In het Integraal Veiligheidsplan 2020-2023 van de gemeente Vlaardingen is de aanpak van ondermijning als speerpunt opgenomen. Uit de veiligheidsanalyse komen nadrukkelijk de grootschalige ondermijningsproblemen in Vlaardingen naar voren. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen en situaties waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-