6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Grote drugs- en hennepvangst bij integrale controle in Maassluis

- Advertentie-

Bij een gezamenlijke controle tegen ondermijning van een aantal bedrijven in Maassluis is dinsdag 22 september 2020 een hennepkwekerij ontdekt en een grote hoeveelheid drugs gevonden. De betreffende panden zijn gesloten.

In een pand in de Keucheniusstraat werd een fikse hennepplantage aangetroffen. Er werden 908 hennepplanten gevonden met een geschatte straatwaarde van 80.000 euro. In het pand werd ook illegaal water en stroom afgetapt. De hennep is direct ter plaatse vernietigd en de hennepkwekerij is ontmanteld.
Bij een bedrijf aan de Industrieweg vonden de controleurs een grote hoeveelheid drugs. De drugs zijn direct in beslag genomen en het onderzoek naar de herkomst is direct gestart.

Regelmatig controles
De gemeente controleert regelmatig samen met partners als politie, Belastingdienst, inspectie SZW, milieudienst DCMR, Stedin en het ROBT of bedrijven voldoen aan alle wet- en regelgeving en het er veilig is voor mens en milieu.

Gevaar van drugs
De aanwezigheid van deze grote hoeveelheden drugs in een pand en de goederen voor het handelen in drugs vormen een gevaar voor de openbare orde en kunnen leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.

Herken een hennepkwekerij
Een hennepkwekerij is vaak te herkennen doordat een huis of een pand niet wordt gebruikt of alleen in de late avond of nacht wordt bezocht. Vaak zijn er bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen. Ramen zijn door rolluiken of folie vaak dichtgemaakt, zodat er niet naar binnen kan worden gekeken.

 

Foto: Politie

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-