Maassluis

Grote brandweeroefening: ‘Verwarde man veroorzaakt grote brand in parkeergarage en kelder in Maassluis’

De brandweer van Maasland en Maassluis hebben dinsdagavond 26 april een grote brandweeroefening gedraaid op de Peter van Anrooylaan in Maassluis.

Het scenario dat werd geoefend was een verwarde man die zich op de 9de etage van het flatgebouw bevond. De man had mogelijk de gaskraan opengedraaid, de politie vroeg de assistentie van de brandweer vanwege explosiegevaar.

De eerste brandweerwagen ter plaatse zag rook in de kelderboxen, hierop werd er opgeschaald naar gebouwbrand en kwamen meerdere brandweerwagens ter plaatse. Na verloop van tijd werd door andere bewoner van het flat gemeld dat hij een brandlucht zou ruiken in de parkeergarage.

De verwarde man bleek zijn vrouw en kind om het leven te hebben gebracht en heeft vervolgens zijn kelderbox en garage in brand gestoken om zichtzelf op de negende etage van leven te beroven. In het flatgebouw lagen meerdere slachtoffers die de brandweerlieden moesten redden.

Nadat alle slachtoffers waren gered en de brand uit was, kwam de oefening ten einde. Het was een geslaagde oefening voor de brandweer.

Foto’s: Frans van den Ende

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *