Maassluis

Grote brandweeroefening: ‘gebouwbrand met meerdere slachtoffers in Maassluis’

Dinsdagavond 13 juli stond bij de brandweer in het teken van een levensechte oefening aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis.

Bij het leegstaande gebouw De Vliet werd een gebouwbrand met meerdere slachtoffers geoefend. Meerdere verdiepingen werden met behulp van rookmachines vol met rook gezet. De taak van de brandweerlieden was om de slachtoffers te vinden, te redden en de brand te blussen, en dat terwijl het zicht er slecht was door de ‘rook’.

Daarnaast was het erg benauwd binnen. Brandweerlieden moesten met hun pakking (incl. zuurstoffles etc.) om veel materiaal meenemen (zoals brandweerslangen) naar de bovenste verdieping. Van de lift werd geen gebruik gemaakt, alle brandweerlieden moesten via de trap. Om heel veel kilo’s aan materiaal naar boven te tillen met een volledige bepakking om is erg zwaar.

De ‘slachtoffers’ waren echte mensen en poppen die het gewicht hebben van een gemiddelde volwassene. De meeste echte mensen stonden op de balkons en moesten gered worden door een hoogwerker. Enkele andere mensen en poppen werden verstopt in woningen die vol stonden met rook. Brandweerlieden moesten de slachtoffers zien te vinden en redden.

Aan de oefening namen de kazernes van brandweer Maasland en Maassluis deel. Ook officieren deden mee aan de oefening. Het was een geslaagde oefening. Het lukte de brandweer om in korte tijd alle slachtoffers te lokaliseren en te redden.

Video: https://fb.watch/v/1vPC_HAqH/

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *