17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Grote brandweeroefening Foppenplas in Maasland: ‘Jongeren gewond en te water bij brand op zuipschuit’

- Advertentie-

De brandweer heeft dinsdagavond 5 juli een grote oefening gehouden bij de Foppenplas in Maasland. Het scenario dat werd geoefend was een brand op een zuipschuit met jongeren erop.

Bij de brand op de zuipschuit waren meerdere jongeren te water geraakt. Ook lagen er gewonden op de kade. De brandweer moest de jongeren van de brandende zuipschuit zien te halen, slachtoffers uit het water halen en de gewonden op de kade behandelen.

Brandweerkazernes van Maasland, Maassluis, De Lier en Delft deden mee aan de oefening. Ook de handhaving, officier van dienst brandweer en een brandweerwoordvoerder waren ter plaatse. Daarnaast werd er ook een brandweerboot ingezet.

De brandweer van Maassluis is gespecialiseerd in oppervlakteredding, de brandweer heeft diverse slachtoffers uit het water gehaald. Ook een brandweerduiker moest ter water gaan om een pop van de bodem te duiken. Omdat de zuipschuit in ‘brand’ stond, sprongen er later nog 3 jongeren het water in. Ook deze drie jongeren werden uit het water gehaald en op de kant behandeld.

Na de oefening hebben de hulpdiensten besproken wat er goed ging en wat volgende keer beter zou kunnen. Het was een geslaagde oefening.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-