17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Grootste Nederlandse vlag langs A20 bij Maassluis vernield; boeren zijn woest

- Advertentie-

De grootste Nederlandse vlag langs de A20 bij Maassluis is vernield. Het doek werd in de nacht van woensdag op donderdag opgehangen door boeren uit de naastgelegen regio Westland.

Lees ook: Actievoerders hangen ‘grootste Nederlandse vlag’ ondersteboven langs A20 bij Maassluis

De vlag werd donderdag opgehangen langs de A20 bij Maassluis, op grond van het Wilgenrijk. De manager van Wilgenrijk, Peer de Rooij, gaf diezelfde dag aan dat het doek binnen een week weggehaald zal worden omdat het doek levensgevaarlijk zou zijn. De politie is donderdag ter plaatse geweest en constateerde dat de vlag goed vast lag en geen gevaar opleverde. De politie heeft de vlag dus laten liggen en doet geen verder onderzoek.

Boeren gingen op zoek waar de vlag is gebleven, de vlag werd beschadigd teruggevonden op het terrein van het Wilgenrijk, dat laten bronnen weten aan deze nieuwswebsite. 112Maasmedia vroeg het Wilgenrijk om een reactie. ‘Rond 06.00 uur troffen wij de vlag al vernield aan toen we bezig waren met werkzaamheden. Het blauwe gedeelte was losgetrokken. Toen hebben wij besloten om de grote vlag helemaal weg te laten halen, om te voorkomen dat de vlag op de A20 zou belandden’, vertelt een zegsman van het Wilgenrijk aan 112Maasmedia.

‘Het is al een keer eerder gebeurd dat een grote reclamevlag van een hek is losgewaaid en op de snelweg terecht is gekomen, dat moeten we voorkomen’, vervolgt het Wilgenrijk. Op de vraag van 112Maasmedia of de losgetrokken vlag niet beter vastgemaakt had kunnen worden, in plaats van volledig weghalen zegt het Wilgenrijk: ‘We hebben er nu voor gekozen om de vlag weg te halen, dat was voor nu de beste oplossing’.

Betrokkenen laten aan 112Maasmedia weten dat de vlag beschadigd is. ‘De vlag zat goed vast, dus het zou goed kunnen dat de vlag beschadigd is geraakt tijdens het weghalen’, vertelt het Wilgenrijk aan 112Maasmedia. De boeren zijn niet blij met de vernieling, of er eventuele verder acties volgen is nog onbekend.

Foto: Video in Verzet
De aangetroffen beschadigde vlag op een terrein in het Wilgenrijk. Bron: Rutger van Lier

Zo hing de vlag er eerst bij:

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-