18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Groot waterlek ontstaan bij werkzaamheden in Maassluis, honderden woningen zonder water

- Advertentie-

Bij werkzaamheden op de Lijnbaan in Maassluis is vrijdagmiddag een lek ontstaan in de waterleiding, hierdoor zitten honderden woningen zonder water. Uit de leiding stroomt veel water, hierdoor kwam een deel van de straat onderwater te staan en ontstond er een zinkgat midden in de straat.

Onder meer de brandweer is op de grote waterlekkage afgekomen. Door het lek kwam er ook een kleine hoeveelheid gas vrij en zit er mogelijk water in de gasleiding. Gasbeheerder Stedin is hiervoor ter plaatse gekomen. Ook waterbedrijf Evides is ter plaatse komen, om de waterleiding af te sluiten.

Honderden woningen zitten door de lekkage zonder water. Er is een tappunt geplaatst op de Carderie, waar bewoners water kunnen halen. Wel geeft het waterbedrijf het advies om voor consumptie het water drie minuten te koken. De herstelwerkzaamheden zullen nog uren duren, hierdoor blijft de straat ook nog uren afgesloten.

Er is door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP-1. Veel hulpdiensten zijn ter plaatse om te overleggen.

Aanvulling om 18.58 uur:
Veel hulpdiensten zijn nog bezig met het oplossen van de problemen. Door de lekkage is er ook water in gasleidingen terechtgekomen. Daarom is de gastoevoer van ongeveer 60 woningen afgesloten. Omdat het in die woningen kouder zal worden, is de Olympiahal aan de Rozenlaan opengesteld als opvanglocatie voor bewoners die hier last van hebben.

De werkzaamheden zullen in elk geval tot 22.00 uur deze avond duren. Voor de bewoners waar het water is afgesloten, is een watertappunt geregeld. Advies is wel om het daar gehaalde water minimaal 3 minuten te koken voor gebruik.

Update 21.00 uur:
Het duurt nog tot na middernacht totdat iedereen aan de Lijnbaan in Maassluis weer gas heeft, zo meldt Stedin. Evides verwacht dat de getroffen bewoners rond 23:45 uur weer water hebben. De hulpdiensten gaan inpakken en gaan weer weg. Stedin en Evides blijven ter plaatse. De betrokken bewoners ontvangen een kookadvieskaart van Evides voor de komende dagen.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-