16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Groep jongeren trappen op voordeuren en gooien ruit in bij woning in Maassluis

- Advertentie-

Bij een woning aan de Arthur van Schendelstraat in Maassluis is woensdagavond 17 mei tussen 22.00 uur en 22.30 uur een ruit van een voordeur ingegooid door een groep jongeren. Eerder op de avond werd er door meerdere jongeren op een voordeur getrapt aan de Tuinstraat in Maassluis.

Vorige week zaterdag 13 mei werd er bij een woning op de Ridderstraat in Maassluis ook op een voordeur getrapt door een groep jongeren. Volgens buurtbewoners zijn er nog andere incidenten geweest in de wijk.

Een politiewoordvoerder vertelt aan 112Maasmedia dat de politie een aantal meldingen heeft ontvangen dat er op voordeuren van woningen is getrapt. Daarnaast is er een melding binnengekomen dat er een ruit is ingegooid bij een woning. Na het ingooien van de ruit ging er een groep jongeren rennend vandoor. Waarom de jongeren de ruit ingooiden, is nog onbekend.

Na de melding van de ingegooide ruit is de politie direct naar de groep jongeren op zoek gegaan, maar helaas is de groep niet meer aangetroffen. De politie laat weten verder onderzoek te doen naar de vernieling en de andere incidenten.

Volgens buurtbewoners zou het gaan om een groep jongeren met een Noord-Afrikaans uiterlijk in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Of de incidenten zijn gepleegd door dezelfde jongeren, is nog onbekend.

Melden helpt
Bij overlast of andere incidenten is het altijd goed om een melding te maken bij de politie, benadrukt de politiewoordvoerder. Zo kan de politie de locaties extra meenemen in de surveillance en als dat nodig is andere middelen inzetten.

”De drempel om in contact te komen met de wijkagent is niet hoog. Mensen kunnen altijd bellen naar 0900-8844 en vragen of de wijkagent contact op kan nemen. Het is goed om de wijkagent bij te praten over wat er speelt in de wijk, dan kan daar vaak op ingezet gaan worden”, vertelt de politiewoordvoerder.

Overlast melden kan ook via 0900-8844. Bij heterdaad zaken zoals een groep die een ruit ingooit of tegen deuren trapt, mag altijd 112 gebeld worden!

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-