15.2 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Gregor Rensen (65) wordt waarnemend burgemeester van Maassluis

- Advertentie-

Gregor Rensen is met ingang van 15 april de waarnemend burgemeester van de gemeente Maassluis. Rensen is 65 jaar oud en woont in Voorburg.

Edo Haan stopt per 15 april 2023 als burgemeester van Maassluis, aangezien er dan nog geen opvolgers is, benoemt de commissaris een waarnemer. ”Na een gesprek met fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Gregor Rensen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Maassluis. Vervolgens hebben fractievoorzitters met hem gesproken. Zij herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de koning en zien de waarneming door Rensen met vertrouwen tegemoet”, zo is er te lezen in het persbericht van de gemeente Maassluis. Leefbaar Maessluys heeft als enige partij niet deelgenomen aan dit proces, aangezien de aanstelling van de waarnemend burgemeester niet democratisch zou zijn. De inwoners van Maassluis hebben namelijk geen inbreng in wie hun waarnemend burgemeester wordt, dat moet volgens Leefbaar Maessluys anders.

In het najaar gaan de fractievoorzitters opnieuw in gesprek met de commissaris over de openstelling van de burgemeestersvacature en om vooruit te blikken op de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Gregor Rensen beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tot voor kort was hij acht jaar burgemeester van de gemeente Brielle. De gemeente ging 1 januari 2023 op in de nieuwe fusiegemeente Voorne aan Zee. Daarvoor was Rensen van 2006 tot 2014 wethouder in Leidschendam-Voorburg. Voor zijn wethouderschap bekleedde hij diverse management – en advies functies in de publieke en private sector.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-