17.1 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Gezin van drugsverdachte mag thuis blijven wonen, burgemeester wilde woning sluiten

- Advertentie-

Het gezin van een drugsverdachte in Maassluis mag in hun woning blijven wonen, dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten nadat de burgemeester de woning wilde sluiten. De politie vond in januari dit jaar meer dan 25 kilo drugs en zo’n 12.000 euro contant geld in de woning. De hoofdbewoner van de woning zit momenteel nog vast.

In de woning wonen een man en vrouw samen met hun twee kinderen, een dochter van 20 jaar en een zoon van 16 jaar. Vanwege een drugsonderzoek deed de politie op 14 januari een doorzoeking in de woning. Informatie vanuit het Team Criminele Inlichtingen (TCI) leidde naar deze woning. Bij de TCI werken politiemensen die met informanten praten binnen het criminele circuit.

Er werd in het huis zo’n 11 kilo MDMA, ruim 14 kilo GHB, 208 gram 2C-B (harddrugs), 39 gram 3-MMC (softdrugs) aangetroffen. Vanwege de forse hoeveelheid en het aangetroffen geld gaat de politie uit van drugshandel. De hoofdbewoner werd na de vondst opgepakt en zit nog vast. Burgemeester Gregor Rensen besloot na de vondst om de woning voor drie maanden te sluiten. De 20-jarige dochter was het daar niet mee eens en spande een rechtszaak aan.

Bij de rechtszaak bleek dat het gezin veel problemen heeft. De vader was militair en heeft PTSS omdat hij in Joegoslavië heeft gevochten. Daarnaast was er sprake was huiselijk geweld in het gezin. Ook de moeder en dochter hebben PTSS.

Geen opvang

De burgemeester besloot dat het gezin in afwachting van de rechtszaak in de woning mocht blijven. Ze konden niet bij familie terecht. De gemeente Maassluis beschikt wel over opvangplekken, maar daar geldt een wachtlijst voor. De dochter moet in de omgeving wonen om haar baan te behouden en haar 16-jarige broer zit in zijn eindexamenjaar; de sluiting van de woning bemoeilijkt het leren voor dat eindexamen.

De rechter heeft besloten dat de burgemeester het huis niet mag sluiten. Zo kunnen de kinderen voorlopig in hun eigen huis blijven. De strafzaak tegen de drugsverdachte vindt op een later moment plaats.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-