Maassluis

Gevangenisstraffen van zes en drie maanden geëist na mishandelingen bij feest Furieade in Maassluis

Het Openbaar Ministerie eist gevangenisstraffen van zes en drie maanden voor het mishandelen van twee mannen op het feest bij Furieade in 2018 in Maassluis. De twee verdachten van de mishandelingen zijn Maikel van de P. (24) en Michael G. (24). Dat meldt het AD.

Het is 6 oktober 2018, de twee verdachten willen samen met een groepje vrienden de stad in om te gaan drinken. In de Kerkstraat in Maassluis ontstaat een opstootje. Maikel van de P. deelde een kopstoot uit aan een man. Micheal G. zag dat en trapte een andere man. ,Niet om kwaad te doen, maar om hem weg te duwen (..) Ik wilde voorkomen dat het zou escaleren.” Aldus de 24-jarige Micheal in de rechtbank in Rotterdam. Verder bleef het bij de trap op de Kerkstraat rustig, en gingen de betrokkenen verder.

Later, na het feest, liep Micheal G. met zijn vriendin naar huis. Volgens G. werd hij onderweg naar huis aangevallen door één van de slachtoffers van de mishandeling op de Kerkstraat. ,,Ik draaide me om en zag een zwaaiende beweging. Toen heb ik flink uitgehaald, ook naar de man die ernaast liep.” Aldus de verdachte in de rechtbank. Één van de mannen viel direct op de grond en in het ziekenhuis bleek het slachtoffer een gebroken oogkas te hebben. De tweede man raakte ook gewond. Zo meldt het AD.

Ik draaide me om en zag een zwaaiende beweging. Toen heb ik flink uitgehaald, ook naar de man die ernaast liep.
Facebook
Volgens G. handelde hij uit een impuls. Na de mishandeling is hij samen met zijn vriendin doorgelopen naar huis. De verdachte zag pas later op Facebook wat de gevolgen waren van zijn mishandeling. Beide slachtoffers hadden er flinke zwellingen en blauwe plekken aan overgehouden. Één van de slachtoffers had ook een gebroken oogkas.

Bedreigingen
Micheal G. kreeg na de mishandeling meerdere ernstige bedreigingen van de vader van één van de slachtoffers. Die waren volgens G. en zijn advocaat dusdanig heftig dat G. weken op een ander adres heeft geslapen en uiteindelijk bij zijn huisarts terecht is gekomen vanwege angstige gevoelens.De officier van justitie oordeelde hard over het optreden van zowel Van de P. als G., die elkaar overigens wel goed kennen, maar geen vrienden zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Justitie eist zes maanden cel voor Micheal G. en drie maanden voor Van de P., omdat zijn aandeel kleiner was. Daarnaast zijn er schadevergoedingen geeist van in totaal ruim 5000 euro. Uitspraak is op 18 augustus. Aldus het AD.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *