Foto: Unsplash
Maassluis

Gemeenteraad Maassluis niet blij met reacties over herbenoemingsprocedure Edo Haan

De gemeenteraad van Maassluis neemt afstand van de uitlatingen en de toon van die uitlatingen over de herbenoemingsprocedure van burgemeester Haan op diverse websites en social media. Dit schrijven de fractievoorzitters in een verklaring.

Afstand van aantijgingen
Op diverse (sociale) mediakanalen is aandacht besteed aan het herbenoemingsproces van onze burgemeester Edo Haan. ”Het is altijd goed als er gediscussieerd kan worden over zaken op inhoud. Echter de toon en de manier waarop onze burgemeester op een aantal websites alsmede op sociale media wordt bejegend, beledigd en weggezet is buiten alle proporties. Als politieke partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Maassluis nemen wij ferm afstand van deze beschadigende aantijgingen.” Aldus gemeente Maassluis in een persbericht.

Verklaring van gemeenteraad
De (her)benoeming van een burgemeester is een zorgvuldig en vertrouwelijk proces volgens richtlijnen. Het proces is in handen van een vertrouwenscommissie die wordt gevormd door een vertegenwoordiging van de gemeenteraad. In Maassluis is iedere partij door zijn fractievoorzitter vertegenwoordigd. De eerstvolgende raadsvergadering, 9 maart 2021, wordt de vertrouwenscommissie ingesteld. Eenieder die in dit proces een rol, dus ook de leden van de vertrouwenscommissie, heeft, is gebonden aan geheimhouding, geheimhouding betekent in dit geval dat zaken in het proces ook niet naar buiten kunnen worden gebracht.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *