8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Gemeente schorst visverkoper van weekmarkt na overschrijden van verkooptijd

- Advertentie-

De gemeente Maassluis heeft recent een viskraam voor vier weken van de weekmarkt geschorst. De reden hiervoor is, dat de verkoper een halfuur te lang zijn versproducten heeft verkocht.

Naast het overschrijden van de verkooptijd, dronken ook twee klanten hun meegebrachte wijn bij zijn kraam op, wat tijdens de coronacrisis evenmin is toegestaan. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente vonden dit reden genoeg voor een rapportage.

De eigenaar verkocht zijn vis tot 17.00 uur, terwijl 16.30 uur is toegestaan. Dit was één van de eerste keren sinds de 44 jaar dat hij in Maassluis staat.

Niet eens

,,Als ik door rood rijd dan krijg ik terecht een bekeuring, maar nu voelt het alsof ik een gevangenisstraf krijg. Ik vind het niet in verhouding staan tot de overtreding”, zegt de eigenaar tegen het AD.

De visverkoper is naar de rechter gestapt om zijn gelijk te krijgen en omdat de gemeente niet wenst in gesprek te gaan. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de gemeente niet zal reageren voor de rechtszaak van donderdag.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-