Maassluis

Gemeente Maassluis stelt geen vuurwerkverbod in voor komende jaarwisseling

De gemeente Maassluis stelt voor de komende jaarwisseling geen vuurwerkverbod in voor Maassluis. Een gemeente kan namelijk zelf voor haar eigen gemeente een verbod instellen op vuurwerk.

De gemeente Maassluis zal het landelijke vuurwerkbeleid volgen. Mocht de overheid alsnog bepalen om een vuurwerkverbod in te stellen dan zal er uiteraard wel een vuurwerkverbod gelden in Maassluis.

”In Maassluis geldt net als voorgaande jaren wel een vuurwerkverbod op schoolpleinen en rond de drie verzorgingscentra”, zo vertelt de woordvoerder van de gemeente Maassluis aan 112Maasmedia.

Cardbidschieten
Carbidschieten is in Maassluis strafbaar gesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Maassluis. ”Carbidschieten blijft verboden in Maassluis”, aldus de gemeente Maassluis.

Wie deze regels overtreed riskeert een (fikse) boete.

Wat voor vuurwerk mag er de komende jaarwisseling worden afgestoken?
Om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen is het ten alle tijden verstandig om deze regels scherp op je netvlies te hebben. Zo voorkom je eventuele boetes. De belangrijkste regel is dat je alleen vuurwerk mag afsteken op 31 december vanaf 18:00 tot 1 januari 02:00 s ‘nachts.

Er is een verbod op knalvuurwerk. Knalvuurwerk (zoals rotjes), knalmatten (zoals Chinese matten), enkelshotsbuizen (zoals single shots) en vuurpijlen met knal zijn verboden. Daarnaast is het maximaal toegestaan om 25 kilo vuurwerk in bezit te hebben (per auto voor vervoer en/of huishouden). Uiteraard is illegaal vuurwerk (zoals cobra’s, shells, lawinepijlen enz.) verboden.

Het ziet er naar uit dat het categorie F2 vuurwerk wel afgestoken mag worden. Onder de categorie F2 vallen enkele siervuurwerkpotten. Uiteraard mag categorie F1 vuurwerk (zoals het hele jaar door)  afgestoken worden.

 

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.