16.3 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Gemeente Maassluis start werkzaamheden kruising Maasdijk – Dr. Albert Schweitzerdreef

- Advertentie-

Gemeente Maassluis gaat op 12 juli 2021 van start met het veiliger en toekomstbestendig maken van het kruispunt Maasdijk-Dr. Albert Schweitzerdreef. De geplande werkzaamheden duren tot en met 26 juli 2021.

Om de veiligheid van de kruising Maasdijk-Dr. Albert Schweitzerdreef te verbeteren gaat het hele kruispunt op de schop. In opdracht van Gemeente Maassluis vervangt en plaatst aannemer Dura Vermeer verkeerslichten, legt een voetgangersoversteekplaats aan en verplaatst, verbreedt en verhoogt fietspaden.

Aanvullende maatregelen
De grens van de bebouwde kom schuift op. Zo wordt het mogelijk om de maximumsnelheid in de omgeving van de kruising te verlagen naar 50 kilometer per uur. Ook komt er eenrichtingsverkeer ter hoogte van de Weverskade/Westgaag.

Maasdijk
Het asfalt van de Maasdijk is aan vervanging toe. Om de overlast te beperken combineert Gemeente Maassluis het vervangen van het asfalt vanaf Schenkeldijk/Coldenhovelaan tot aan de rotonde van Dr. Jan Schoutenlaan met de werkzaamheden aan het kruispunt Maasdijk – Dr. Albert Schweitzer-dreef.

Planning
Doordat Aannemer Dura Vermeer door de week eerder begint en langer doorgaat en door in het weekend dag en nacht door te werken, duren de werkzaamheden twee weken in plaats van zes weken. De werkzaamheden starten op 12 juli en zijn op 26 juli 2021 vroeg in de ochtend gereed.

Afsluiting Maasdijk
De overlast voor het verkeer wordt zoveel mogelijk beperkt. Wel is het noodzakelijk om de Maasdijk in de weekenden volledig af te sluiten. Het eerste weekend, dat de Maasdijk volledig wordt afgesloten is 16 tot en met 19 juli 2021. De route van en naar de Schenkeldijk is nog wel toegankelijk. Fietspaden blijven onder begeleiding van een verkeersregelaar toegankelijk.

In het weekend van 23 tot en 26 juli 2021 is de Maasdijk voor de tweede keer volledig afgesloten. De route van en naar de Schenkeldijk is dan ook afgesloten. Fietspaden blijven tot 22:00 uur onder begeleiding van verkeersregelaar toegankelijk. Na dit tijdstip volgt een omleiding voor fietsers.

Door de week is doorgaand verkeer mogelijk via één rijbaan. Het verkeer wordt dan geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Fietspaden blijven toegankelijk.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-