Foto: Pixabay
Maassluis

Gemeente Maassluis: ‘Privacy is niet in het geding bij ons bezoekersonderzoek’

Een woordvoerder van de gemeente laat het volgende weten: ”Wij registreren geen gegevens van smartphones. Wij werken aan een systeem om bezoekersstromen in kaart te brengen. Dat levert nuttige informatie op voor ondernemers en gemeente. Uiteraard is de privacy daarbij niet in het geding.”

 

Bezoekers tellen
Het college heeft op 15 december 2020 besloten in zee te gaan met bureau RMC. Dit bureau gaat de bezoekersstromen in Maassluis in kaart brengen. Dat levert nuttige informatie op voor ondernemers en gemeente. De woordvoerder laat weten dat momenteel, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, de registratie nog niets is gestart. Enkel de samenwerking is van start gegaan.

Privacy gewaarborgd
Registratie gebeurt met een systeem dat met sensoren de MAC-gegevens van mobiele telefoons opvangt en versleutelt. Zo wordt het aantal bezoekers geteld. De privacy komt hierbij niet in het geding. Deze MAC-gegevens worden omgezet in een anonieme code, zodat de gegevens niet meer leiden naar een specifieke telefoon. Een MAC-adres verwijst naar de telefoon en niet naar een persoon.

”Wij zorgen ervoor dat onze gegevens niet herleidbaar zijn naar één uniek MAC-adres en voldoen daarmee aan de anonimiseer-eis van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Mochten er andere eisen worden gesteld, dan volgen wij deze uiteraard,” aldus Bureau RMC.

Niet meedoen? Geen probleem!
Wilt u niet geteld worden? Dat kan op twee manieren: u kunt uw wifi uitzetten wanneer u in een winkelgebied loopt of u kunt in het opt-outregister  van Bureau RMC aangeven dat u niet langer meer geteld wilt worden. Daarvoor heeft u wel uw MAC-adres nodig. Hoe u dit kunt vinden, is hier te lezen.

 

 

 

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *