8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Gemeente Maassluis: “Politie in Maassluis op volledige sterkte”

- Advertentie-

De gemeente Maassluis laat aan 112Maasmedia weten dat de politiebezetting op orde is in Maassluis.

“Het basisteam van de politie, dat werkzaam is in Maassluis, is op volledige sterkte. De wijkagentenzijn de ogen en oren in de stad.” Laat een woordvoerder weten.

“Elke burgemeester wil de best mogelijke politiebezetting in zijn gemeente, en dus extra agenten. Burgemeester Haan ook. In Maassluis zijn nu zes wijkagenten. Daarmee haalt Maassluis met ruim 33.000 inwoners bijna de landelijke norm van één wijkagent op 5000 inwoners. Een zevende wijkagent zou welkom zijn. Zij zijn immers de ogen en oren in de stad. De wijkagenten zijn overigens niet de enige politiemensen die actief zijn in Maassluis. Als de situatie daarom vraagt, zijn er meer politiemensen actief.” Zo vertelt de gemeente Maassluis aan 112Maasmedia.

▲ In maart 2021 moesten politie-eenheden uit het Westland bijspringen bij een reanimatie in Maassluis

Basisteam Waterweg
Het basisteam Waterweg heeft momenteel drie noodhulpwagens. Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland hebben allemaal 1 wagen tot hun beschikking.

In de nachtelijke uren of bij personeelstekort wil het nog wel eens gebeuren dat de noodhulpwagen van Hoek van Holland buitendienst gaat en de noodhulp wordt overgenomen door de wagen van Maassluis. Dit betekent dat Hoek van Holland en Maassluis samen een noodhulpwagen delen op dat moment.

1 noodhulpwagen voor 34.000 inwoners

Maassluis heeft na de reorganisatie van de politieorganisatie , 1 politievoertuig beschikbaar gekregen voor de bijna 34.000 inwoners. Daarnaast zijn er vaak overdag wijkagenten aanwezig in Maassluis.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-