16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Gemeente gaat gegevens uit smartphones voor bezoekersonderzoek in Maassluis registeren

- Advertentie-

De gemeente Maassluis heeft plannen voor het registeren van gegevens vanuit smartphones in Maassluis. Zo willen zij het aantal bezoekersaantallen vastleggen.

,,Het college geeft aan dat we ons geen zorgen hoeven te maken over een schending van privacy, omdat er geen persoonlijke data wordt geregistreerd”, zegt de gemeenteraad.

D66 maakt zich ernstig zorgen over de privacy van de smartphonegebruikers. ,,Er worden enkel MAC-adressen van smartphones geregistreerd. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is het MAC-adres van een telefoon een persoonsgegeven en mag wifi-tracking volgens de AVG slechts onder zeer strikte voorwaarden worden gebruikt.”

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders meer specifieke gegevens weten over het monitoren en hoe gegevens anoniem worden gemaakt.

MAC-adres
Een MAC-adres is een vrijwel uniek identificatienummer dat aan een apparaat in een ethernetnetwerk is toegekend. In het OSI-model valt een MAC-adres in de datalinklaag. MAC staat voor “media access control” en wordt ook wel hardware-adres of fysiek adres genoemd.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-