17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Geen celstraf voor verdachte van dodelijk ongeval P.C. Hooftlaan in Maassluis

- Advertentie-

In mei 2020 vond er een dodelijk ongeval plaats aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis. Een automobilist reed een voetganger aan. De automobilist, Marcus H. uit Maassluis, bleek 16 keer de toegestane hoeveelheid Amfetamine (drugs) in zijn bloed te hebben. Ook werd er een klein zakje pepmiddel aangetroffen in de portemonnee van Marcus H.

Bij de vorige zitting zei Marcus H.: ,,Ik voel me schuldig en ben dat ook, want ik heb deze man aangereden. Het spijt me enorm, maar ik kan de pijn niet verzachten. Ik heb er zelfs over gedacht om dan maar van een flat te springen. Dan ben ik ook dood en staan we gelijk, maar dat heeft ook geen zin.” De Maassluizer vertelde dat hij drugs gebruikt als pijnbestrijder, de verdachte heeft namelijk versleten schouders.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 6 maanden celstraf tegen Marcus H., daarnaast eiste het OM ook een jaar rijontzegging (achttien maanden, zes voorwaardelijk). De rechtbank in Rotterdam heeft deze straf niet opgelegd en heeft de Marcus H. veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van een half jaar.

De rechtbank vond een gevangenisstraf niet passend omdat het incident een grote impact heeft gehad op het leven van Marcus H. Daarnaast heeft de Maassluizer spijt betuigd richting te familie.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-